Planera: Ställ in din balkong
Vad vill du göra med din balkong? Tänk efter noga innan du börjar inreda den. Det kanske låter självklart, men många människor ställer upp möbler och några blomlådor på måfå och upptäcker sedan att en av familjemedlemmarna inte har någon plats att sitta på. Ställ dig därför några frågor. Använder du balkongen endast som en läshörna eller vill du kunna äta på den? Planerar du ofta att sitta ner med vänner? Kommer balkongen att stå i solen större delen av dagen eller i skuggan? Planerar ni att sitta utomhus även på kvällarna? Då är belysning förstås mycket praktiskt och du behöver el för att göra det.

Pussla med rymden
I en trädgård är jag övertygad om att växterna är minst lika viktiga som kakel och möbler. Men när det gäller balkongdesign kommer växterna verkligen sist. Varje centimeter golvyta behövs. Lyckligtvis finns det många kompakta alternativ för att dekorera din balkong. Det finns till exempel en hopfällbar bänk som kan ge en extra plats för besökare. Du kan också använda den när du vill arbeta utomhus; du kan placera din bärbara dator på Balkonbar, som du placerar över balkongräcket. Denna balkongbar kan också kombineras med en hängande trädgård. Mer kompakt än så här kan det inte bli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *